Vantaan asuntomessujen Opaalitalossa Icopalin viherkattotuotteita

5.6.2015

 

Vantaan asuntomessualueella valmistaudutaan heinäkuussa avattaviin messuihin. Kivistön alueelle on noussut kymmeniä omakotitaloja, muutama paritalo ja kolme kerrostaloa. Näistä yksi on Vantaan kaupungin oma kohde, NCC:n urakoima Opaalitalo, jossa ekotehokkuus on huomioitu jokaisessa rakennusprosessin vaiheessa. Modernia ilmettä pehmentävät muun muassa kierrätystiilistä valmistetut pinnat sekä varastojen sympaattiset ja viherkatot.

Viherkatto on kaunis katsella, funktionaalinen ja vahvasti tätä päivää. Kaupunkirakentamisessa sen edut ovat kiistattomat: viherkatto auttaa esimerkiksi hulevesien hallinnassa pidättämällä sadevettä ja ehkäisee näin osaltaan katujen ja pihojen tulvimista. Opaalin viherkattoihin valittiin vedeneristys ja räystäspellit Icopalin viherkattotuotteiden valikoimasta. 

OpaaliRäystäspelti1
Viherkaton räystäspelti juuri asennettuna yhteen Opaalitalon viherkatoista.

 

Viherkaton räystäspelti on myös omatoimirakentajan ratkaisu

Opaalin viherkatot sijaitsevat varastorakennusten katoilla. Icopal on toimittanut kohteen vedeneritysmateriaalin eli juurisuojatun Graviflex –kumibitumikermin sekä kokonaisuuden viimeistelevät viherkaton räystäspellit. Viherkatoille suunnitellut räystäspellit pitävät katon maa-aineksen hyvin paikallaan mutta päästävät ylimääräisen veden pois katolta.

OpaaliRäystäspelti3

Opaalin viherkatoilla käytetyt viherkaton räystäspellit sopivat hyvin myös omatoimirakentajan viherkattoihin.  Pelti on helppo asentaa eikä puisia räystäskorotuksia tai erillisiä kerminostoja tarvita lainkaan. Viherkatoille suunniteltu räystäspelti tekee viherkaton räystäsrakenteesta myös muita ratkaisuja yksinkertaisemman ja varmatoimisemman. 

Icopalin suunnittelemissa viherkaton räystäspellissä on Kattoliiton suositusten mukainen laippa ja vedeneristys voidaan toteuttaa yhtenäisenä ilman naulojen ja ruuvien läpireikiä.

Lue lisää viherkatoista tuotesivuilta

Tutustu tarkemmin viherkaton räystäspelteihin

Lue lisää viherkaton räystäspellin asennusohjeesta

Lue lisää Opaalitalosta Opaalitalon verkkosivuilta