Noxite-kattoja jo yli 300 000 neliötä

6.3.2015

Koneen Hyvinkään tuotantolaitos, Tampere-talo ja Verkkokauppa.com:in Helsingin Jätkäsaaren jättimyymälä ovat muutamia esimerkkejä kohteista joihin on valittu kattomateriaaliksi Icopalin kehittämä ilmaa puhdistava Noxite-kate.

Muutamassa vuodessa Noxite-bitumikermeillä on katettu yhteensä jo 300 000 neliötä suomalaisia kattoja. – Näin suuri määrä määrä Noxite-katetta pystyy puhdistamaan yli tuhannen auton vuosittaiset typenoksidipäästöt, tuotepäällikkö Mikko Nikander kertoo. 

Titaanidioksidi ja aurinko = puhtaampi ilma ja puhtaampi katto

Noxiten ilmaa puhdistava mekanismi on yksinkertainen: kivisirotepinnan titaanidioksidi toimii katalyyttinä joka muuntaa haitalliset typenoksidit nitraatiksi auringon UV-säteiden vaikutuksesta. Sade ja tuuli huuhtovat nitraateiksi neutraloidut partikkelit mennessään.

Titaanidioksidin puhdistavat ominaisuudet on tunnettu jo pitkään. Samaa ainetta käytetään esimerkiksi itsepuhdistuvissa ikkunoissa. - Näyttää siltä että Noxite pitää ilman lisäksi myös katon puhtaampana, Mikko Nikander kertoo. - Sammalkasvuston on havaittu olevan Noxite-pinnoitteisilla katoilla vähäisempää kuin perinteisellä bitumikermikatolla. - Tämä helpottaa katon puhtaanapitoa.

Lue lisää Noxitesta tuotesivulta

Lisää Noxite-kattoja kohde-esitteessä

 

KannistonKouluRes550

Vantaalainen Kanniston koulu sai Noxite-katteen.

 

NoxiteKukkapuro550

Muotoilija Yrjö Kukkapuro valitsi ateljeen uudeksi katteeksi Noxiten.

 

OuluhalliValmis550

Ouluhallin kaareva katto saneerattiin Noxite-pintaiseksi.