Icopal Katto Oy saneeraa Kuopiohallin katon - uusi kate puhdistaa ilmaa

21.5.2015

 

KuopiohalliEnnen550

 

Icopal Katto Oy on valittu Kuopiohallin kattosaneerauksen pääurakoitsijaksi. Hanke on mittava; kattopinta-alaa hallissa on 15 000 neliötä.  - Hallin vesikate uusitaan saneerauksessa kokonaan, kertoo Icopal Katto Oy:n Kuopion aluepäällikkö Risto Pelli. - Vanhaa katetta ei jätetä uuden alle vaan vaihdamme vedeneristeet ja höyrynsulut uusiin. Myös savunpoistojärjestelmä uusitaan.  Samalla parannamme rakenteiden teknisiä ominaisuuksia kuten tiiveyttä ja myös seinän ja katon liittymät uusitaan, Pelli kertoo.  

Urakan kokonaisarvo on noin 2,5 miljoonaa euroa.  Kattourakka on yksi Icopal Katto Oy:n historian suurimmista.  – Saneerauskohteena tämä on Icopalin historian suurin, Risto Pelli sanoo.

Työmaa ja siihen liittyvä liikenne tulevat aiheuttamaan jonkin verran haittoja liikkumiselle hallin ympäristössä. Messu- ja liikuntakäytössä oleva halli pysyy kuitenkin yleisölle pääosin avoimena remontista huolimatta.   –Työmaan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hallin turvallisen käytön varmistamiseksi myös työmaa-aikana, kertoo rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen Kuopion kaupungin tilakeskuksesta.  

 

Kuopiohallin katto syö jatkossa saasteita

Saneeraus alkaa 1.6. ja se jatkuu syksyyn 2016 saakka. Kuopiohallin katemateriaaliksi valittiin väriltään vaalenharmaa Noxite-bitumikermi. Katteen erityisominaisuutena on sen kyky puhdistaa ilmasta haitallisia typenoksideja. Icopal-konsernin kehittämän katteen ilmaa puhdistava vaikutus perustuu pintasirotteen sisältämään titaanidioksidiin joka yhdessä auringon UV-säteilyn kanssa muuttaa ilman typenoksideja nitraatiksi.

Titaanioksidi ehkäisee myös levien ja sammaleen kasvua mikä pitää katon siistin näköisenä pidempään. Laskennallisesti Kuopio-hallin katto pystyy puhdistamaan 50 auton vuosittaiset typenoksidipäästöt. Liikenteen lisäksi typenoksideja syntyy esimerkiksi energiantuotannon ja teollisuuden päästöinä. 

 

Lisätiedot:

 

Aluepäällikkö Risto Pelli, Icopal Katto Oy (Kattourakointi)
Puh. 020 7436 304, Sähköposti: firip(a)icopal.com

Tuotepäällikkö Mikko Nikander, Icopal Oy (Noxite-kattomateriaali)
Puh. 020 7436 225, Sähköposti: fimni(a)icopal.com

Rakennuttajainsinööri Marko Väätäinen, Kuopion Tilakeskus
Puh. 044 718 5686, Sähköposti: marko.vaatainen(a)kuopio.fi

Lataa tästä painokelpoinen kuva Kuopiohallista ennen kattosaneerausta

Lue lisää ilmaa puhdistavasta katteesta Noxiten tuotesivulta