Uudet, kevyemmät kermirullat säästävät selkää!

28.1.2015

 

Kattoammattilainen tietää että painavien taakkojen nostelu ja työasennot laittavat selän kovalle koetukselle. Työtapaturmia ja selän rasitusta voi ehkäistä paitsi oikeilla työasennoilla, myös nostettavien taakkojen painoa rajoittamalla.

Icopalin uusi, kevyempien bitumikermirullien Light-tuoteperhe on kehitetty työturvallisuutta ajatellen; rullien maksimipaino on 25 kg.

 taakka250

 

Rakennusala on fyysisesti raskasta ja työntekijät sen myötä alttiita myös työtapaturmille. Kattotöissä painavat kermirullat ovat selkeä riskitekijä – merkittävä osa työtapaturmista johtuu painavien taakkojen käsittelystä. Suoraa kilorajaa ei nostoille ole laissa määritelty, mutta esimerkiksi eurooppalainen koneturvallisuusstandardi määrittää säännöllisessä työssä käsiteltävien taakkojen painoksi maksimissaan 25 kg.

 

Selkäystävällisemmät Light-tuoteperheen kermit

• Light
o Liimattava alus- ja höyrynsulkukermi
o Tuoteluokka TL 3
o Rullapaino 22 kg
o Rullakoko 1 x 10 m 

• TarraLight
o Saumoistaan itseliimautuva alus- ja höyrynsulkukermi
oTuoteluokka TL 3
o Rullapaino 22 kg
o Rullakoko 1 x 10 m

 
• VentiLight
o Hitsattava paineentasausaluskermi sekä höyrynsulku
o Tuoteluokka TL 3
o Rullapaino 25 kg
o Rullakoko 1 x 9 m
 • Light hitsattava
o Tuoteluokka TL3
o Rullapaino 24kg
o Rullakoko 1 x 7,5m
 
• Radon/Sokkeli Polar 6m
o Hitsattava kumibitumikermi radoneristykseen
o Tuoteluokka TL 2
o Rullapaino 24
o Rullakoko1 x 6 m

• PintaPolar hitsattava 5m
o Hitsattava pintakermi
o Tuoteluokka TL 2
o Rullapaino 25kg
o Rullakoko 1 x 5 m

 

Keveämpien kermirullien kysyntä yllätti

- Bitumikermien Light-tuotteet on kehitetty työturvallisuuden näkökulmasta, kertoo Icopalin bitumikermeistä vastaava tuotepäällikkö Mikko Nikander. - Light-kermien rullapaino on maksimissaan 25 kg mikä on todettu hyväksi rajaksi. Rullien painot on optimoitu säätämällä kermin pituus painorajan mukaiseksi.

Asiakkaat ovat ottaneet uudet Light-tuotteet hyvin vastaan: niiden myynti ylitti komeasti tavoitteet vuonna 2014.  - Tällä hetkellä kevyempien kermirullien Light-tuoteperheeseen kuuluu pääasiassa TL3 –luokan kermejä, Mikko Nikander kertoo. - Kuuntelemme tarkalla korvalla asiakkaiden tarpeita ja kasvatamme tuoteperhettä kysynnän mukaan myös TL2 –luokan kermeissä.

Lue lisää Icopalin bitumikermeistä tuotesivulta

 

taakat550kapea