Viherkaton räystäspellit

 

Icopalin viherkattojen räystäspellit soveltuvat kaikille kevytrakenteisille viherkatoille, esimerkiksi maksaruohokatolle, katon kaltevuudesta riippumatta. Peltejä on saatavana kahta erilaista: rei’itetty malli alaräystäälle sekä umpinainen alaräystäälle.

Aikaisemmista räystäsratkaisuista poiketen räystäät voidaan nyt toteuttaa yhdellä pellillä, sillä sekä tippanokka että viherkaton korotusosa ovat nyt samassa tuotteessa. Tämä nopeuttaa ja helpottaa viherkaton rakentamista huomattavasti, ja vedeneristys voidaan toteuttaa yhtenäisenä ilman läpirei’itystä.

Myös päätyräystäällä uusi räystäspelti yksinkertaistaa toteutusta: puisia räystäskorotuksia ja erillisiä kerminostopaloja viherkaton räystäspeltiä käytettäessä ei tarvita lainkaan.

Viherkaton räystäspellit on valmistettu jämäkästä haponkestävästä teräksestä, joten pellit kestävät viherkaton haastavat olosuhteet ruostumatta. Lisätarvikkeena saatavana sisä- ja ulkokulma- sekä harjan päätykappaleet.

OpaaliRäystäspelti1

 

 

Toimiva viherkaton räystäsrakenne nyt aiempaa helpommin

Räystäspelleissä on Kattoliiton suosituksen mukainen laipan leveys, 150 mm. Laippa asennetaan aina ennen vedeneristyksen pintakermin (esim. Icopal Graviflex juurisuojattu pintakermi) asennusta, mahdollisen aluskermin jälkeen jolloin laippa jää kahden kermin väliin.

• Tippanokka ja viherkorotusosa samassa tuotteessa.
• Yksinkertaistaa viherkaton räystäsrakennetta.
• Tyylikäs, viimeistelty ja toimiva rakenneratkaisu.
• Mahdollista toteuttaa päätyräystäillä ilman puisia räystäskorotuksia ja erillisiä kerminostopaloja.
• Vedeneristys säilyy tiiviinä ja yhtenäisenä, ilman läpireikiä.
• Valmistettu jämäkästä haponkestävästä teräksestä.
• Täydellinen tarvikepaketti, soveltuu erilaisiin kattomalleihin: ulko- ja sisäkulmat sekä harjan päätykappaleet.
• Valmiiksi rei’itetyt laipat helpottavat ja nopeuttavat kiinnitystä.

JyrkkaViherkattoPiirros250

Alaräystäspelti:

ViheAlaraystasp550

 

Päätyräystäspelti:

 VihePaatyraystasp550