JyrkkaViherkattoYlakuva

Icopal Green -viherkatto jyrkille katoille

 

Nyt myös tee se itse -rakentajan on mahdollista toteuttaa viherkatto. Jyrkille viherkatoille tarkoitettu ratkaisu soveltuu parhaiten pieniin rakennuksiin, joissa katon minimikaltevuus on 1:6. Tämän ratkaisun vedeneristykseen ei välttämättä vaadita kattotulityökorttia kuten loivempien kattojen eristämiseen.

Jyrkkien kattojen viherkattoratkaisussa itseliimautuvilla saumoilla varustetulla LiimaUltra- tai TopSafe Pro -kumibitumikermillä eli kattohuovalla tehdyn vedeneristyksen päälle kiinnitetään Fonda Green salaoja- ja juurisuojakerros. Levyt limitetään ja saumat tiivistetään Butyylimassalla.

 

Viherkaton räystäspelti kestää katon rasitukset

Räystäät kannattaa toteuttaa haponkestävästä teräksestä valmistetuilla, erityisesti viherkattoja varten suunnitelluilla viherkaton räystäspelleillä. Viherkaton räystäspeltien materiaali kestää viherkaton rasituksen ja niissä on tippanokka ja korotusosa samassa tuotteessa. Räystään voi vaihtoehtoisesti viimeistellä myös viherkaton räystäskoukuilla.

Fonda Green -salaojalevyn päälle asennetaan kasvualusta ja kasvillisuus, esimerkiksi maksaruohoa tai niittykasvillisuutta. Nopeasti näyttävän näköinen vaihtoehto on asentaa viherkatolle valmis maksaruohomatto jossa on vedenpitoalusta mukana. Katon kantavuus ja esteetön vedenpoisto on varmistettava aina ennen viherkaton tekoa.

 

Rakenne

  • Kasvualusta ja kasvillisuus
  • Fonda Green, salaojalevy ja juurisuoja jyrkille viherkatoille
  • Vedeneristys, tiivissaumakate LiimaUltra tai TopSafe Pro
  • Alusrakenteet
  • Katon minimikaltevuus 1:6

Lue lisää Fonda Green –levystä

Katso TopSafe Pro -tiivissaumakatteen asennusvideo

Katso Fonda Green -salaojalevyn asennusvideo

Icopalin laadukkaat vedeneristeet ja erityisesti viherkatoille suunniteltu Fonda-salaojalevy takaavat tiiviin ja toimivan pohjan jyrkille viherkatoille!

JyrkkaViherkattoPiirros550