lapset-sateessa-fiiliskuva

Sadevesijärjestelmät

Sadevesijärjestelmän eli rännin tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m2 katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.

Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.


Metallinen, kestävä Sadetar-sadevesijärjestelmä

Sadetar on kehitetty kestämään pohjoisen ilmaston rajut olosuhteet. Ränni kestää kovimpiakin sääolosuhteita haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Sadetar valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä, joka on molemmin puolin pinnoitettu ympäristöystävällisellä HBP-polyesteripinnoitteella. Sadettarelle myönnetään 10 vuoden takuu.

Patentoidut kourun kannattimet

Kourun kannattimille asetetaan suuret vaatimukset: niiden muodonmuutos ei saa olla enempää kuin 5 mm kun 75 kg:n rasituksen alaisena. Kyseisessä testissä Sadettaren patentoidut kannattimet taipuvat vähemmän kuin 0,5 mm! Kannattimet on taivutettu neljään kertaan paksusta teräslevystä, joten ne säilyttävät muotonsa rankimmissakin olosuhteissa, eikä märän lumen aiheuttama paino pääse rikkomaan tai taivuttamaan niitä.

Sadettareen on saatavana myös säädettävä rännikourun kannatin. Se soveltuu lähes kaikille kattokaltevuuksille. Sadetar-rännien kourun kannattimet asennetaan kourun ulkopuolelle, joten kourut on helppo pitää puhtaana.Sadetar on helppo asentaa

Kourun kannattimille asetetaan suuret vaatimukset: niiden muodonmuutos ei saa olla enempää kuin 5 mm kun 75 kg:n rasituksen alaisena. Kyseisessä testissä Sadettaren patentoidut kannattimet taipuvat vähemmän kuin 0,5 mm! Kannattimet on taivutettu neljään kertaan paksusta teräslevystä, joten ne säilyttävät muotonsa rankimmissakin olosuhteissa, eikä märän lumen aiheuttama paino pääse rikkomaan tai taivuttamaan niitä. Sadettareen on saatavana myös säädettävä rännikourun kannatin. Se soveltuu lähes kaikille kattokaltevuuksille. Sadetar-rännien kourun kannattimet asennetaan kourun ulkopuolelle, joten kourut on helppo pitää puhtaana.Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Rännien kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja.


Värivaihtoehdot

Sadetar-sadevesijärjestelmää on saatavana neljässä eri värissä:

 
Valkoinen 

 Musta

 Tummanruskea

 Tummanharmaa

 

 

Tekniset tiedot

Materiaalina on sinkitty, molemmin puolin pinnoitettu, 0,6 mm paksu teräsohutlevy. Kourun halkaisija on 125 mm ja pituus 4 m. Syöksyputken halkaisija on 90 mm ja pituus 3 m.
Järjestelmään kuuluvat kourut, liitoskappaleet, päätteet, sisä- ja ulkokulmat, kannattimet, suppilot, syöksyputket, kiinnikkeet, mutkat ja ulosheittäjät. 

Rännin asentaminen suunnitteilla?
Katso tästä Sadetar-sadevesijärjestelmän asennusvideo!

 

 

HUOM! Muovinen sadevesijärjestelmä on poistunut valikoimastamme.