Noxite776x243

Noxite-katteet puhdistavat ilmaa

Icopal on kehittänyt kumibitumikatteille uudenlaisen pintasirotteen, joka paitsi suojaa katetta mekaaniselta kulumiselta, myös poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia. Noxite®-katteet neutraloivat ilmasta liikenteen ja teollisuuden tuottamia haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Katteiden ilmaa puhdistava vaikutus perustuu Noxiten sisältämään titaanidioksidiin (TiO2).

PolarTop Noxite on TL2-luokan pintakermi loiville katoille. Kate on pinnoitettu Noxite-sirotteella ja on väriltään vaaleanharmaa.

PolarTop Noxite

  • loivien kattojen TL 2-luokiteltu pintakermi
  • myyntiyksikkö: rulla
  • leveys 1 m
  • pituus 8 m
  • paino 40 kg / rulla
  • lavalla 25 rullaa
  • kiinnitys hitsaamalla

 

Näin Noxite toimii

Auringon UV-säteily aktivoi titaanidioksidin, joka toimii katalyyttinä muuttaen typenoksidit pieneksi määräksi nitraattia. Nitraatti huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Katolta huuhtoutuvan veden nitraattipitoisuus on varsin vähäinen: siinä on nitraattia vähemmän kuin kivennäisvedessä. Auringon ultraviolettisäteily saa pintakermin ja sirotteen sisältämän titaanidioksidin neutraloimaan tehokkaasti yli 90 % katon pinnalle laskeutuneista typenoksidihiukkasista.  Noxite®-tuotteet siis neutraloivat haitallisia hiukkasia.
Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Vaalea kate ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin tumma kattomateriaali, joten kesällä rakennuksen jäähdytykseen käytettävän energian tarve vähenee.

 

Mitä typenoksidit ovat?

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n mukaan typenoksidi on yksi kuudesta ympäristölle haitallisesta kasvihuonekaasusta. Typenoksidihiukkasia on paljon happosateessa, joka vahingoittaa puita ja kokonaisia metsien ekosysteemejä. Typenoksidi heikentää ilmakehän otsonikerrosta, mikä on haitallista ihmisille. Typenoksidin uskotaan myös olevan merkittävä hengitystiesairauksien, kuten astman aiheuttaja.