BMI Group Management UK Ltd:in sivuston tietosuojakäytäntö  (”BMI Group”)

www.icopal.fi -sivusto ja sen sivustolla tarjoamat palvelut (jäljempänä yhdessä ”sivusto”), jotka tarjoaa

Icopal Oy
Läntinen teollisuuskatu 10
02920 Espoo

Puh. 020 7436 200
Sähköposti: info.fi@bmigroup.com

Toimitusjohtaja: Harri Vuoritsalo

Lisätietoja BMI Groupista (jäljessä myös ”me”, ”meitä”) saa vastuuvapautuslausekkeen ja oikeudellisen ilmoituksen osioista www.bmigroup.com/home/disclaimer/.

BMI Group on vastuussa henkilötietojen käsittelystä tällä sivustolla Euroopan yleisen tietosuoja-asetuksen (”GDPR”) määrittelemän mukaisesti. Täten toimimme rekisterinpitäjänä yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 4 nro 7 tarkoituksessa.

Tämän tietosuojalausunnon avulla BMI Group antaa käyttäjälle tietoja henkilötietojen käsittelynsä luonteesta, alasta ja tarkoituksesta sekä tietoja niiden henkilöiden oikeuksista, joiden henkilötietoja BMI Group käsittelee.

Henkilötiedot sisältävät kaikki tiedot, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (“rekisteröity”), kuten henkilön nimen ja osoitteen, sähköpostiosoitteen tai verkkotunnisteet, joita hän käyttää laitteissaan, sovelluksissa, työkaluissa ja protokollissa.

Käyttäjät voivat aina vierailla sivustollamme ilman, että heidän täytyy aktiivisesti antaa henkilötietoja. Tiedot, joita BMI Group käsittelee sivustokäynnin perusteella, selitetään alla osiossa 1 (“Tietosuojalausunto sivuston kävijöille”). Sivusto myös tarjoaa palveluita, joita käyttäjä voi käyttää vain, jos hän aktiivisesti antaa henkilötietoja. Nämä palvelut ja niiden käytön tuloksena tehty tietojenkäsittely selitetään osiossa 2 (“Tietosuojalausunnot BMI Groupin erikoispalvelujen käyttäjille”). Yleisiä tietosuojatietoja, jotka soveltuvat kaikentyyppisten tietojen käsittelyyn, esim. rekisteröidyn oikeuksiin, voi katsoa osiosta 3 (“Yleiset tietosuojatiedot”).

Sisällysluettelo

1. Tietosuojalausunto kaikille sivuston kävijöille
a. Tietoihin pääsy
b. Evästeet ja vastaavat tekniikat

(1) Evästeet
(2) Google Analytics

c. Yhteystiedot

2. Tietosuojalausunnot BMI Groupin erikoispalvelujen käyttäjille
a. Verkkosovellukset
                                             (1) Tiedonsiirto
                                             (2) Tiedon säilytys, käyttö ja poistaminen
                                             (3) Peruuttaminen, hakemuksen peruuttaminen

3. Yleiset tietosuojatiedot
a. Rekisteröidyn oikeudet
b. BMI Groupin tietosuojavastaavaan liittyvät tiedot

4. Päivitykset

 

1. Tietosuojalausunto kaikille sivuston kävijöille

a. Tietoihin/palvelimen lokitiedostoihin pääsy

BMI Group kerää lokitietoja jokaisen sivustokäynnin yhteydessä. Keräämme vain teknisesti tarvittavia tietoja ja näihin kuuluvat selaintyyppi ja -versio, käyttäjän käyttöjärjestelmä, viittaava URL-osoite (sivusto, jonka kautta sivustollemme tultiin), käyttöpäivämäärä ja -aika, siirrettyjen tietojen määrä, Internet-protokollaosoite (IP-osoite) ja käyttävän järjestelmän Internet-palveluntarjoaja. BMI Group säilyttää nämä tiedot kahden viikon ajan ja sitten ne poistetaan.

BMI Group ei yhdistä näitä tietoja tiettyyn henkilöön tai yhdistele niitä toisten BMI Groupin tietolähteiden kanssa, paitsi jos sen täytyy näin tehdä tarjotakseen lain toimeenpanoviranomaisille tarvittavia tietoja kyberhyökkäyksen tapauksessa. Edellä mainittuja tietoja käytetään ainoastaan tarjoamaan sivuston sisältöä asianmukaisesti, optimoimaan sivuston sisältöä ja mainostamaan ja varmistamaan IT-järjestelmiemme ja sivustotekniikkaamme toimivuus pitkällä ajanjaksolla. Tämän vuoksi BMI Group käyttää näitä tietoja sekä tilastollisiin tarkoituksiin että varmistamaan yrityksen tietosuojan ja turvallisuuden.

Tietojen käsittely edellä mainittuihin tarkoituksiin suoritetaan GDPR-asetuksen nk. intressien vertailua koskevan lausekkeen mukaisesti (GDPR:n artikla 6(1) lause 1 alakohta f).

b. Evästeet ja vastaavat tekniikat

(1) Evästeet

Sivusto käyttää evästeitä, jotka ovat pieniä tiedostoja, joiden avulla tallennetaan laitteeseen liittyviä tietoja käyttäjän laitteille (tietokoneet, älypuhelimet jne.). Ne tekevät sivustosta käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman, ne erityisesti optimoivat tuotteemme ja palvelumme käyttäjää varten ja sallivat paremmin kohdennetut tiedot tulevaisuudessa. Sivusto käyttää niin kutsuttuja ensimmäisen osapuolen evästeitä, jotka ovat meidän tallentamiamme, ja kolmannen osapuolen evästeitä, jotka ovat ulkoisten palveluntarjoajien asettamia tiettyihin tarkoituksiin.

Suurin osa BMI Groupin käyttämistä evästeistä on ”istuntoevästeitä”, jotka poistetaan automaattisesti sivustokäynnin lopussa. Näiden evästeiden avulla voimme tunnistaa käyttäjän selaimen seuraavalla sivustokäynnillä.

Tällä hetkellä BMI Groupin sivusto käyttää seuraavia evästeitä:

● Google Tag Manager
● YouTube
● BMI Group

Käyttäjät voivat määritellä, kuinka näitä evästeitä käytetään. Kaikissa nykyisissä selaimissa on valinta, jolla voi rajoittaa tai täysin estää evästeiden tallennus yleisesti tai tiettyjä sivustoja varten. Sivustomme käyttö ja käyttäjäystävällisyys kuitenkin heikentyy, jos evästeitä ei sallita. Käyttäjät voivat myös hallita monia mainosevästeitä Yhdysvaltojen sivuston välityksellä http://www.aboutads.info/choices tai Euroopan sivustolla http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/.

Kaikki käyttäjätiedot (kuten IP-osoitteet, käyttäjänimet jne.) tallennetaan nimettöminä, jotta henkilöllisyyden tunnistaminen on mahdotonta.

(2) Google Analytics

Sivusto käyttää toimintoja, jotka saadaan Google Analyticsin analytiikkapalvelusta. Palveluntarjoaja on Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, 94043, USA (”Google”). Google Analytics käyttää edellä kuvattuja evästeitä tekstitiedostojen muodossa käyttäjän tietokoneelle tallennettuna. Evästeiden keräämät tiedot käyttäjän verkkotuotteiden ja -palveluidemme käytöstä lähetetään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja säilytetään siellä. Jos IP-anonymisaatio on kuitenkin otettu käyttöön portaalissa, Google lyhentää ennakkoon käyttäjän IP-osoitteen Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja muissa Euroopan talousalueen sopimuksen jäsenmaissa.  Vain poikkeuksellisissa tapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää näitä tietoja BMI Groupin puolesta arvioimaan BMI Groupin verkkotuotteiden ja -palveluiden käyttöä, valmistelemaan verkkotuotteiden ja -palveluiden aktiviteettiraportteja ja suorittamaan muita palveluita puolestamme verkkotuotteiden ja -palveluidemme ja sivuston käyttöön liittyen. Käsiteltyjen tietojen pohjalta luodaan anonymisoituja käyttäjäprofiileita.

Käyttäjän selaimen tarjoamia IP-osoitteita ei yhdistetä muihin Google-tietoihin. Käyttäjät voivat asettaa selainohjelmiston estämään evästeiden tallennuksen. Käyttäjät voivat myös estää evästeen suorittaman tietojen keräämisen verkkotuotteidemme ja -palveluidemme käyttöön liittyen ja Googlen suorittaman tietojen lähettämisen ja käsittelyn lataamalla ja asentamalla selainlaajennuksen seuraavasta linkistä: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Jotkut vanhentuneet selaimet eivät välttämättä tue Googlesta kieltäytymiseen käytettävää selainlaajennusta. Jos haluat käyttää vanhoja selaimia, katso selaimen asetuksista ohjeita evästeiden käytöstä poistamisesta.

Lisätietoja siitä, miten Google käyttää tietoja mainostarkoituksiin ja tietoja asetus- ja kieltäytymisvalinnoista on seuraavilla Google-sivustoilla: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=en (“Kuinka Google käyttää tietoja, kun käytät kumppaneidemme sivustoja tai sovelluksia”), http://www.google.com/policies/technologies/ads (”Kuinka Google käyttää evästeitä mainonnassa”), http://www.google.fi/settings/ads (”Hallitse tietoja, joita Google käyttää näyttääkseen sinulle mainoksia”) ja http://www.google.com/ads/preferences (”Hallitse mitä mainoksia Google näyttää sinulle”).

c. Yhteystiedot

Sivustolla voi ottaa yhteyttä BMI Groupiin sähköpostitse ryhmäviestinnän johtajaamme. Jokaisen käyttäjän antamat henkilötiedot tallennetaan, jotta käyttäjien kysymyksiin voidaan vastata. Tiedot poistetaan heti, kun niitä ei tarvita näihin tarkoituksiin, jos oikeudelliset säilytysvaatimukset eivät tätä estä tai käyttäjä on antanut suostumuksen pidempään säilytysaikaan.

Edellä mainittujen käsittely on tarpeen, jotta voimme vastata käyttäjän pyyntöön (GDPR:n artikla 6(1) lause 1 alakohta b). Käyttäjän vapaaehtoisesti yhteydenottolomakkeelle antamien lisätietojen käsittely perustuu GDPR-asetuksen intessien vertailua koskevaan lausekkeeseen (GDPR:n artikla 6(1) lause 1 alakohta f).

 

2. Tietosuojalausunnot BMI Groupin erikoispalvelujen käyttäjille

a. Verkkosovellukset

Sivuston avulla käyttäjä voi rekisteröityä saamaan ilmoituksia BMI Groupin tai sen tytäryhtiöiden avoimista työpaikoista sähköpostitse ja hakea työpaikkoja tai koulutuspaikkoja verkossa tai sähköpostitse. Tietosuojakäytäntö soveltuu muiden oikeudellisten velvoitteiden lisäksi kyseisiin verkkoilmoituksiin ja -hakemuksiin. Käyttäjän alulle paneman verkkohakemuksen perusteella käsittelemme BMI Groupille annettuja henkilötietoja sähköisesti hakemustarkoituksiin. Kyseinen käsittely on tarpeen, jotta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin käyttäjän pyynnöstä ennen sopimuksen solmimista (vrt. GDPR:n artikla 6(1) lause 1 alakohta b). Suosittelemme tämän tietosuojalausunnon lukemista ennen henkilötietojen lähettämistä meille.

(1) Tiedonsiirto

Kun käyttäjä hakee työpaikkaa BMI Groupista ja sen tytäryhtiöistä verkon tai sähköpostin kautta, hän antaa BMI Groupille henkilötietojaan kuten nimen, postiosoitteen ja sähköpostiosoitteen sekä tietoja koulutuksesta, ammattipätevyydestä, sertifikaateista ja muita tietoja ja asiakirjoja, joita yleensä käytetään työhön hakiessa. Omien etujensa vuoksi käyttäjän tulee luovuttaa vain niitä henkilötietojen erikoiskategorioiden tietoja (kuten etninen tausta, poliittinen mielipide, ammattiyhdistyksen jäsenyys, fyysinen terveys tai mielenterveys, tai uskonnolliset tai filosofiset uskomukset,  yhdessä “arkaluonteiset tiedot”, vrt. GDPR:n artikla 9(1)), joita hän nimenomaisesti haluaa meidän saavan. Emme odota käyttäjän lähettävän arkaluonteisia tietoja emmekä pyydä niitä. Tietoja hakijoiden henkilötietojen käytöstämme voi katsoa BMI tietosuojalausunnosta työntekijöitä ja urakoitsijoita varten tästä.

(2) Tiedon säilytys, käyttö ja poistaminen

BMI Group säilyttää ja käyttää käyttäjän antamia tietoja ja tiedostoja vain hakemuksen tallentamiseen ja käsittelyyn, joihin sisältyy yhteydenotto hakijaan. Jos hakemus hyväksytään, annettujen tietojen ja tiedostojen käyttöä saatetaan jatkaa työsuhteen aikana. Muussa tapauksessa BMI Group säilyttää hakijan tiedot ja tiedostot 6 kuukauden ajan rekrytointiprosessin päättämisen jälkeen (paitsi jos paikallinen laki edellyttää lyhyempää ajanjaksoa), jotta voimme vastata hakemukseen liittyviin kysymyksiin, noudattaa oikeudellisia velvollisuuksia ja esittää, toteuttaa tai puolustautua mahdollisilta vaateilta. Tämän ajanjakson umpeutumisen jälkeen tiedot yleensä poistetaan. Lisätietoja siitä, kuinka BMI Group säilyttää, käyttää tai poistaa työnhakijoiden henkilötietoja, katso BMI tietosuojalausuntoa työntekijöitä ja urakoitsijoita varten täältä.

Jos käyttäjä on antanut luvan lähettää tietoja ja tiedostoja toiseen BMI Groupin yritykseen valitsemalla ruudun tai ilmoittamalla hyväksynnän sähköpostitse, lähetämme hänen hakemustietonsa eteenpäin ryhmän muille yrityksille, joilla saattaa olla sopivia avoimia työpaikkoja.

(3) Peruuttaminen, hakemuksen peruuttaminen

Käyttäjällä on oikeus milloin tahansa peruuttaa meille antamansa suostumus henkilötietojen säilyttämisen ja käytön jatkamiseen. Lisäksi käyttäjällä voi aina peruuttaa hakemuksensa. Jos käyttäjä peruuttaa hakemuksen, hänen hakemustietokannassa olevat tietonsa ja tiedostonsa poistetaan edellä mainitulla tavalla. Lisäksi hän voi verkkohakemuksen aikana milloin tahansa pyytää BMI Groupia poistamaan lähetetyt yksittäiset tiedot tai tiedostot. Käsittelemme kyseiset tiedot GDPR:n määräysten mukaisesti.

Mahdolliset hakemusmenettelyitä tai tietosuojaa koskevat kyselyt voi lähettää osoitteeseen Privacy@StandardIndustries.com.

 

3. Yleiset tietosuojatiedot

a. Rekisteröidyn oikeudet

Olemme ryhtyneet kaikkiin tarvittaviin ja riittäviin toimenpiteisiin suojellaksemme käyttäjiemme henkilötietoja ja varmistaaksemme heidän oikeutensa rekisteröityinä. GDPR:n mukaisesti käyttäjillä on tiettyjä, jäljessä kuvailtuja oikeuksia. Huomaa, että käyttäjien kyky toimeenpanna näitä oikeuksia saattaa olla rajoitettua esimerkiksi, kun henkilökohtaisten etujen huomioonotto ylittää tietojen saamisen oikeudet.

Tietoihin pääsyn oikeus

● Käyttäjällä on oikeus pyytää pääsyä hänestä käsittelemiimme henkilötietoihin. Pyynnön voi lähettää osoitteeseen dsar@bmigroup.com käyttäen tiedonsaantipyyntölomaketta.
● Käyttäjä saa kopion henkilötiedoista, joita ollaan käsittelemässä lähtökohtaisesti ilmaiseksi tai sähköisin menetelmin, jos pyyntö on lähetetty yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa.

Oikeus tietojen oikaisuun

● Käyttäjällä on oikeus oikasta häntä koskevia virheellisiä henkilötietoja, mukaan lukien täydentää vaillinaisia henkilötietoja.

Oikeus tietojen poistoon (oikeus tulla unohdetuksi)

● Tietyissä olosuhteissa käyttäjällä on oikeus henkilötietojensa poistoon. Poistamme käyttäjän pyynnöstä hänen henkilötietonsa, jos emme välttämättä tarvitse tietoja sopimuksemme toimeenpanoon tai jos meillä ei ole oikeudellista velvollisuutta niiden säilyttämiseen.

Oikeus tietojen rajoittamiseen

● Tietyissä olosuhteissa käyttäjällä on oikeus rajoittaa henkilötietojensa käsittelyämme.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen

● Kun käsittely perustuu käyttäjän suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely suoritetaan automaattisesti, käyttäjällä on oikeus saada henkilötietojaan järjestäytyneessä, yleisesti käytössä olevassa ja koneluettavassa muodossa. Käyttäjällä on oikeus siirtää nämä henkilötiedot kolmannelle osapuolelle meidän estämättämme, jos se on teknisesti mahdollista.

Oikeus tietojen vastustamiseen

● Tietyissä olosuhteissa käyttäjällä on oikeus henkilötietojensa käsittelyn vastustamiseen. Jos käyttäjä on esimerkiksi pyytänyt meiltä tietoja, esim. tiedotteita jne. eikä hän halua enää saada niitä, hän voi helposti kieltäytyä lisäviestinnästämme. 

Automatisoitu yksittäinen päätöksenteko, ml. profilointi

● Pääsääntöisesti käyttäjällä on oikeus olla altistumatta päätöksentekoon, joka perustuu ainoastaan automaattiseen käsittelyyn, mukaan lukien profilointiin, joka tuottaa oikeusvaikutuksia tai vaikuttaa käyttäjään huomattavasti. Tämä ei sovellu, jos mm. automatisoitu päätöksenteko ja profilointi ovat tarpeen sopimuksen solmimiseen tai toimeenpanoon meidän ja käyttäjän välillä.

Oikeus peruuttaa suostumus

● Jos käyttäjän henkilötietojen käsittely perustuu hänen suostumukseensa, hän voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Huomaa, että tämä ei vaikuta hänen henkilötietojensa käsittelyyn ennen suostumuksen peruuttamista.

Oikeuksien toimeenpano

● Jos käyttäjä haluaa panna toimeen edellä mainittuja oikeuksia tai hänellä on kysyttävää niistä, hänen tulee ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia jäljessä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Valituksen tekeminen

● Jos käyttäjä haluaa jättää valituksen henkilötietojensa käsittelystämme, hän voi tehdä valituksen tietosuojavalvontaviranomaisille.

b. BMI Groupin tietosuojavastaavaan liittyvät tiedot

BMI Groupin tietosuojavastaava on Sebastian Kraska, BMIGroup@iitr.de

4. Päivitykset

 

Päivitämme tämän tietosuojalausunnon, jos se on tarpeen oikeudellisista ja faktuaalisista syistä. Käyttäjän kannattaa pysyä ajan tasalla tietosuojalausunnon suhteen.

Viimeksi päivitetty: toukokuu 2018