Kattokuntotutkimus

Icopal Huoltopalvelu varmistaa myös savunpoistojärjestelmän toimivuuden

Kattojen kuntotarkastusten lisäksi Icopal Huoltopalvelu tarjoaa myös savunpoistojärjestelmien huollot, tarkastukset ja asennukset. Sp-huollon yhteydessä savunpoistojärjestelmän kunto tarkastetaan ja suoritetaan tarvittava koestus. Huollosta tehdään pöytäkirja jossa ilmenee sp-järjestelmälle tehdyt toimenpiteet ja mahdolliset epäkohdat. Sp-huolto tekee myös savunpoistojärjestelmän kunnossapito-ohjemia ja kartoituksia. Lisäksi tarkistamme tarvittaessa myös palo-ovien toimivuuden.

Savunpoistojärjestelmän tehtävä on poistaa palokaasuja ja lämpöä palavasta rakennuksesta ja näin mahdollistaa pelastustoiminnan sujuvuus. Samalla savunpoisto osaltaan pienentää omaisuudelle aiheutuvan vahingon määrää.

Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja ja haltija vastaavat savunpoistolaitteiston toimintakunnosta sekä asianmukaisesta huollosta ja tarkastamisesta. Lakien ja ohjeistusten lisäksi myös vakuutusyhtiöt vaativat suojeluohjeissaan savunpoistojärjestelmille säännöllisiä koestuksia. Savunpoistojärjestelmät on tarkastettava vähintään kerran vuodessa. Rakennusinsinööriliitto RIL ry:n mukaan yhdellä tarkastuskerralla on tarkastettava vähintään 20 % savunpoistoluukuista. Tarkastajan tulee olla savunpoistojärjestelmien ammattilainen.

Icopal Huoltopalveluiden yhteystiedot. Ota yhteyttä ja kysy lisää!