EcoActivjpg

Noxite® puhdistaa

Tietoja Noxitesta

Icopal on kehittänyt kumibitumikatteille uudenlaisen pintasirotteen, joka paitsi suojaa katetta mekaniselta kulumiselta, myös poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia. Noxite®--katteet neutraloivat ilmasta liikenteen ja teollisuuden tuottamia haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Katteiden ilmaa puhdistava vaikutus perustuu Noxiten sisältämään titaanidioksidiin (TiO2).

Auringon UV-säteily aktivoi titaanidioksidin, joka toimii katalyyttinä muuttaen typenoksidit pieneksi määräksi nitraattia. Nitraatti huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Katolta huuhtoutuvan veden nitraattipitoisuus on varsin vähäinen: siinä on nitraattia vähemmän kuin kivennäisvedessä. Auringon ultraviolettisäteily saa pintakermin ja sirotteen sisältämän titaanidioksidin neutraloimaan tehokkaasti yli 90 % katon pinnalle laskeutuneista typenoksidihiukkasista.  Noxite®-tuotteet siis poistavat haitallisia hiukkasia, ennen kuin sade huuhtelee tai tuuli puhaltaa ne pois katolta.

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n mukaan typenoksidi on yksi kuudesta ympäristölle haitallisesta kasvihuonekaasusta. Typenoksidihiukkasia on paljon happosateessa, joka vahingoittaa puita ja kokonaisia metsien ekosysteemejä. Typenoksidi heikentää ilmakehän otsonikerrosta, mikä on haitallista ihmisille. Typenoksidin uskotaan myös olevan merkittävä hengitystiesairauksien, kuten astman aiheuttaja.